Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik

Harwood mesleki ve sektörel tecrübelerini orman ürünleri sektöründe paydaşlarına aktararak, sektörel gelişmeleri yakından takip ederek orman ürünleri sektörel gelişimine katkı sağlamaktadır.

Kişiler için ahşabı doğru kullanımı ve ileride karşılaşabilecekleri problemleri önceden belirleyerek çözüm sunulması sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktadır. Müşterilerimize her zaman en doğru ürünle, en ekonomik çözümleri sunmaktayız. Amacımız ormanların sürdürülebilirliğine katkı sağlamak ve verimliliği arttırmaktır.

Ahşap kullanımı konusunda ergonomik ve pratik çözümler sunmaktayız. Teknik ekibimiz alanında en iyi detayları sizlere sunmaktadır.

Siz sorun biz cevaplayalım.

Biyolojik çeşitliliğin %80’i ormanlarda yaşamaktadır (IPBES, 2018). Birleşmiş Milletler verilerine göre, ormanlar 1,6 milyar insana geçim kaynağı olmakta; 300 milyon insan için de ev sağlamaktadır. Yarattığı kayıtlı ekonomik değer olarak bakıldığında ise, doğrudan yarattığı gelir 539 milyar dolar, hammadde olarak kullanıldığı sektörlerde yarattığı toplam dolaylı gelir ise bin 298 milyon dolar olmuştur (Birleşmiş Milletler, 2011). 18 milyon insana doğrudan, 45 milyon insana ise dolaylı olarak iş sağlamıştır.

Ormanların ticari olarak %50’si enerji için, %28’i inşaat için olmakla birlikte; en popüler kullanım alanı olarak bilinen kâğıt üretimi için ise sadece %13’ü kullanılmaktadır. (FAO, 2015)

Ormansızlaşmanın ve orman azalmasının arkasındaki en büyük sebepler büyük ve küçük ölçekli tarım; sürdürülemez şekilde yapılan kütükleme; altyapı projeleri ve orman yangınları olmaktadır. (WWF – World Wide Fund for Nature, 2015)

Dolayısıyla ormanlar, çevresel etkisinin ötesinde, yarattıkları ekosistem hizmetleri ve dalga etkisi ile önemli bir sosyoekonomik öneme sahiptir ve sürdürülebilir olmaları kritiktir.

Ormancılık bilimi, içinde hukuk, ekonomi, politika, biyoloji, matematik, ekoloji, teknoloji, istatistik olan ve sistem düşüncesi ile var olan bir alandır. Karasal ekosistemlerin sürdürülebilir kullanımının korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesi, ormanların sürdürülebilir yönetimi, çölleşme ile mücadele, karasal bozulmanın durdurulması ve iyileştirilmesi ve biyolojik çeşitlilik kaybının engellenmesi ile ilgilidir.

Orman ürünleri yenilenebilir ürünlerdir ve bu yönleri ile diğer doğal kaynaklara göre avantajlıdır. Ormanların sürdürülebilir kullanımı, bu ortama bağımlı yaşayan insanlar için barınak, yakıt, ilaç ve diğer hizmetler sunar. Tüm bitkiler ve hayvanlar için yaşama alanı ve iklim değişikliğine karşı gözetici olur.

“1992 Rio-Çevre ve Kalkınma Konferansı sonrasında, Pan-Avrupa bölgesel süreci kapsamında, 1993 yılında Helsinki’de yapılan Avrupa Ormanlarının Korunması Bakanlar Konferansı kararları metnindeki Sürdürülebilir Orman Yönetimi tanımı; ormanların ve orman alanlarının ekolojik, ekonomik ve sosyal fonksiyonlarının yöresel, ulusal ve küresel düzeyde şimdi ve gelecekte diğer ekosistemlere zarar vermeden yerine getirilebilmesi için biyolojik çeşitliliğini, verimliliğini, yenilenebilme kapasitesini, hayatiyetini ve potansiyel varlığını sürdürebileceği bir şekilde ve oranda kullanımı iradesini belirtmektedir.”

Harwood ormanların sürdürülebilirliğini desteklemektedir.